Gluteenittomat mustikka-rahkapullat
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Taikina: | |
3 dl | maitoa |
25 g | hiivaa |
2 tl | psylliumkuorijauhetta |
1 | kananmuna |
1 dl | sokeria |
3/4 tl | suolaa |
1 tl | kardemummaa |
75 g | margariinia tai voita |
6-7 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Täyte: | |
4–5 dl | mustikoita |
1 prk (250 g) | maitorahkaa |
1 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
1 tl | kardemummaa |
Voiteluun: | munaa |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia.
Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma, pehmeä margariini ja jauhoista 3 dl. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti. Lisää loput jauhot ja vatkaa vielä muutama minuutti.
Muotoile taikinasta tanko hyvin jauhotetulla pöydällä. Jaa yhteensä 20 osaan. Pyörittele palat pulliksi kämmenien välissä.
Kohota pullat hyvin (noin 15 minuuttia) leivinpaperin päällä pellillä.
Paina kohonneisiin pulliin syvennykset tasapohjaisella juomalasilla. Pistele syvennykset haarukalla.
Voitele piirakoiden reunat munalla. Ripottele syvennyksiin mustikat.
Sekoita rahkan joukkoon sokeri, kananmuna ja kardemumma. Jaa täyte mustikoiden päälle.
Paista 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton sitruunakakku
-
Pullat Gluteeniton tikkupulla
-
Kakut Gluteeniton täytekakku- tai kääretorttupohja
-
Kakut Gluteeniton tiikerikakku
-
Pääruoat Gluteeniton suppilovahvero-pekonitortilla