Gluteenittomat mustikkanäkkärit
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
3 dl | maitoa |
25 g | hiivaa |
1 tl | psylliumkuorijauhetta |
½ tl | suolaa |
½ dl | kuivattuja mustikoita |
½ dl | mantelirouhetta |
2 dl | tattarijauhoa |
3 ½ – 4 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
Leivontaan ja pinnalle: | tattarileseitä |
16 mustikkanäkkäriä
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita psylliumkuorijauhe joukkoon ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ripottele leseitä leivinpaperille. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä palloiksi. Kaulitse pallot ohuiksi, pyöreiksi leiviksi. Pistele leipiin reikiä haarukalla.
Siirrä leivinpaperi uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Laske lämpö 50 asteeseen ja anna olla uunissa vielä 30 minuuttia.
Resepti: Marjo Jokinen
Kuva: Studio Sami Helenius Oy
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton vuohenjuustokakku