Gluteeniton mustikkatiikeri
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
250 g | margariinia |
2 ½ d | sokeria |
4 | kananmunaa |
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | vanilliinisokeria |
1 | limetin raastettu kuori |
Mustikkaraita: | |
1 dl | jäisiä mustikoita |
2 rkl | sokeria |
Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka (n. 1,8 l).
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään jauhoseos, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja limetinkuori ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon.
Soseuta kohmeiset mustikat sokerin kanssa. Lisää mustikkasose pienempään osaan kakkutaikinasta.
Kaada puolet vaaleasta taikinasta kakkuvuokaan ja päälle mustikkataikina. Nostele vielä päällimmäiseksi vaaleaa taikinaa.
Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku jäähtyneenä.
Vinkki! Vuoan jauhotukseen sopivat mm. gluteeniton jauhoseos tai korppujauho, manteli- ja pähkinärouhe tai kookoshiutaleet.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton sitruunakakku
-
Kakut Gluteeniton täytekakku- tai kääretorttupohja
-
Kakut Gluteeniton tiikerikakku
-
Kakut Gluteeniton suklainen marenkikakku
-
Kakut Gluteeniton suklaakakku (vegaaninen)