Nopea gluteeniton kinkkupiirakka
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 dl | vettä |
1 tl | psylliumkuorijauhetta |
1 dl | juoksevaa margariinia |
2 | kananmunaa |
200 g (1 rasia) | tuorejuustoa (maustamaton tai aurinkokuivattu tomaatti) |
350 g | kinkkurouhetta |
1 | paprika |
1 | (puna)sipuli |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
½ tl | suolaa |
1 tl | mustapippurirouhetta |
Pinnalle: | |
2 dl | juustoraastetta |
Sekoita psylliumkuorijauhe veteen ja anna turvota 10 minuuttia. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli. Sekoita vesi-psylliumseoksen joukkoon juokseva margariini, kananmunat, tuorejuusto, kinkkurouhe, paprikakuutiot ja hienonnettu sipuli. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Ripottele juustoraastetta piirakan pinnalle ja jatka kypsentämistä, kunnes juusto on sulanut.
Vinkki: Voit käyttää kinkkurouheen tilalla myös saman määrän savukalaa!
Resepti ja kuva: Sari Hautamäki, Seinäjoen seudun keliakiayhdistys.