Gluteenittomat omena-kaurarieskat
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
8-10 rieskaa: | |
2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
2 tl | leivinjauhetta |
½ tl | suolaa |
2 tl | sokeria |
½ dl | öljyä |
2 dl | maitoa |
1 | raastettu omena |
Pinnalle: | auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä |
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy, maito ja omenaraaste. Sekoita taikina tasaiseksi.
Nostele lusikoiden avulla taikinanokareita leivinpaperin päälle pellille. Taputtele ohuiksi rieskoiksi (halkaisija 10 cm) jauhotetuin käsin.
Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteeniton jouluinen puolukkaleipä
-
Muut leivät Anna-Kaisan gluteeniton vuokaleipä
-
Sämpylät Gluteenittomat pupusämpylät
-
Muut leivät Gluteeniton jouluinen vuokaleipä
-
Leivät Gluteenittomat hunajaiset kauraleivät