Gluteeniton paahtovanukas (Crème brûlée)
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 dl | kuohukermaa |
½ dl | maitoa |
½ dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
3 | keltuaista |
2–3 tl | raastettua sitruunankuorta |
Kuorruttamiseen: | |
1–2 tl | sokeria jokaiseen vuokaan |
4 pientä annosvuokaa
Voitele annosvuoat. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuorta raastimen hienolla terällä. Mittaa kerma, maito, sokeri ja vanilliinisokeri kattilaan. Kiehauta seos ja nosta kattila pois liedeltä.
Vatkaa keltuaisten rakenne rikki. Kaada kuuma seos keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää raastettu sitruunankuori.
Jaa seos neljään uuninkestävään annosvuokaan. Nosta vuoat uunipannulle, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka. Paista 150-asteisessa uunissa 50 minuuttia. Nosta vuoat vesihauteesta ja jäähdytä jääkaapissa.
Ripottele vanukkaiden pinnalle sokeria. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja nosta vuoat uunin yläosaan grillivastusten alle. Paahda pinta nopeasti rapeaksi. Tarkkaile paahtumista huolella, jotta sokeri ei pääse palamaan. Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi marjojen kera.
Huom! Voit valmistaa paahtovanukkaat edeltävänä päivänä, pitää yön jääkaapissa ja kuorruttaa vähän ennen tarjoilua.
Resepti: Marjo Jokinen
Kuva: Studio Sami Helenius Oy
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton vuohenjuustokakku