Gluteeniton päärynäinen siemennäkkärituorepuuro
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2–3 annosta: | |
2 dl | gluteenittomia kaura- tai tattarihiutaleita |
2 dl | maustamatonta jogurttia |
1–2 dl | maitoa tai kasvijuomaa (esim. kaurajuoma, mantelimaito) |
2 kpl (n. 400 g) | keskikokoista päärynää |
2–3 palaa | gluteenitonta Siemenrapeat-siemennäkkäriä (Chia & Kvinoa tai Kaura & Auringonkukka) |
(n. 1 rkl | hunajaa) |
(n. 1 tl | vaniljasokeria) |
(n. 0,5 tl | kanelia) |
Karamellisoidut päärynät: | |
1–2 | päärynää |
1,5 rkl | voita tai juoksevaa rypsiöljyvalmistetta |
1,5 rkl | fariinisokeria |
Kuori päärynät. Halkaise ja poista siemenkodat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Murusta siemennäkkärit.
Laita kannelliseen kulhoon siemennäkkärimuru ja maitoa/kasvijuomaa sen mukaan kuinka löysän koostumuksen puuroosi haluat. Lisää myös kaurahiutaleet, jogurtti ja päärynäraaste. Sekoita hyvin.
Halutessasi voit maustaa puuron hunajalla, vaniljasokerilla, kanelilla tai muilla mausteilla oman makusi mukaan. Peitä kulho kannella ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Jos kaipaat puurohetkeesi extraherkkua, voit valmistaa lisukkeeksi karamellisoidut päärynät. Huuhtele päärynät tai kuori halutessasi. Halkaise, poista siemenet ja lohko tai viipaloi ohueksi. Sulata rasva pannulla. Sekoita joukkoon sokeri ja anna sulaa. Paista päärynöitä pannulla muutama minuutti kunnes ne hieman pehmenevät ja karamellisoituvat. Jäähdytä hetki.
Koristele puuroannoksesi karamellisoiduilla tai tuoreilla päärynöillä, siemennäkkärimurulla ja muilla höysteillä mielesi mukaan. Nauti!
Kaupallinen yhteistyö: Leipomo Rosten
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Kakut Gluteeniton cookies-kakku
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)