Gluteeniton pääsiäisen sitruunakakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | mantelijauhetta |
3 dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
2 dl | sulatettua margariinia |
2 dl | luonnonjogurttia |
2 | kananmunaa |
½ | sitruunan kuori raastettuna |
3 rkl | sitruunamehua |
Kuorrutus: | |
2 prk (400 g) | maustettua sitruunarahkaa |
1 dl | kuohukermaa |
Pinnalle: | |
½ | sitruunan kuori raastettuna |
Leikkaa irtopohjaisen vuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle leivinpaperista pohjan muotoinen pala. Voitele vuoan reunat. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja sekoita. Levitä taikina vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 30−40 minuuttia. Nosta jäähtymään.
Valmista täyte vaahdottamalla rahka ja kerma yhdessä. Levitä tai pursota rahkakuorrutus jäähtyneen kakkupohjan pinnalle. Ripottele raastettua sitruunan kuorta kakun pinnalle.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Jälkiruoat Gluteeniton puolukkamoussekakku
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla