Gluteeniton palsternakka-sitruunapasta
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 (noin 400 g) | keskikokoista palsternakkaa |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | oliiviöljyä |
1 tl | suolaa |
½ tl | mustapippurirouhetta |
1 dl | vettä |
2 dl | ruokakermaa |
2 tl | sitruunankuorta |
½ | sitruunanmehu |
300 g | gluteenitonta pastaa |
parmesaania raastettuna |
Keitä pasta runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja raasta palsternakat raastimen karkealla terällä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää palsternakkaraaste, suola ja mustapippurirouhe. Kääntele seosta hetken ja lisää vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan.
Valuta kuuma pasta ja kaada takaisin kattilaan. Lisää pastan joukkoon raasteseos ja ruokakerma. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista mehu pastan päälle. Sekoita varoen. Raasta pinnalle runsaasti parmesaania.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Kakut Gluteeniton cookies-kakku
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)