Gluteeniton pataleipä
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
4 ½ dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
3 3/4 dl | tattarijauhoa |
1 ½ dl | auringonkukansiemeniä |
1 ½ dl | kokonaisia hasselpähkinöitä |
1 ½ tl | kuivahiivaa |
3 tl | psylliumkuorijauhetta |
1 ½ tl | suolaa |
3 dl | porkkanaraastetta |
6 dl | vettä |
Voiteluun: | öljyä |
Yhdistä kulhossa jauhot, auringonkukansiemenet, pähkinät, kuivahiiva, psylliumkuorijauhe ja suola. Lisää porkkanaraaste reilusti kädenlämpöiseen (noin 42 astetta) veteen. Lisää jauhoseos joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla kulhossa huoneenlämmössä yön yli.
Kumoa taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja muotoile pyöreäksi leiväksi. Anna leivän kohota uudelleen pöydällä noin 30 minuuttia.
Laita kohoamisen aikana kannellinen, tyhjä valurautapata (halkaisija noin 20 cm) 225-asteiseen uuniin. Ota kuuma pata uunista ja sipaise padan pohjalle ja reunoille hieman öljyä. Nosta kohonnut leipä pataan. Sulje pata kannella ja nosta uuniin.
Paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Ota padan kansi pois ja alenna uunin lämpötila 200-asteeseen. Jatka leivän paistamista vielä noin 15 minuuttia.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteenittomat perunarieskat
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit