Gluteeniton hernekeitto kuivatuista herneistä

Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
500 g | Kymppi kuivattua hernettä |
2 l | vettä |
500 g | sianlihaa (luuton, kypsentämätön) |
1 | sipuli |
2 tl | suolaa |
1 tl | meiramia |
Kaupallinen yhteistyö Laihian Mallas Oy / Kymppi-Maukkaat Oy
4 annosta, valmistusaika 2 tuntia.
Tee helposti itse hernekeitto suomalaisista kuivatuista herneistä.
Huuhdo ja liota herneet kylmässä vedessä yön yli. Poista mahdolliset roskat.
Keitä herneitä liotusvedessä noin tunti. Lisää kuutioidut lihat ja hienonnettu sipuli keittoon ja jatka keittämistä noin tunti. Lisää tarvittaessa vettä. Keitto on valmista, kun herneet ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja meiramilla.
Kasvishernekeiton saat helposti, kun lisäät lihan sijaan juureksia, esimerkiksi 2 porkkanaa ja palan selleriä ja palsternakkaa. Lisää juurekset keittoon puoli tuntia ennen keiton kypsymistä. Valmiin keiton voi maustaa myös sinapilla.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton intialainen linssikeitto
-
Pääruoat Gluteeniton bataatti-kookoscurry
-
Pääruoat Gluteeniton intialainen broilercurry
-
Pääruoat Gluteeniton jauhelihakastike
-
Arkiruokaa Gluteeniton jauhelihakastike