Gluteeniton hernekeitto kuivatuista herneistä

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
500 g Kymppi kuivattua hernettä
2 l vettä
500 g sianlihaa (luuton, kypsentämätön)
1 sipuli
2 tl suolaa
1 tl meiramia

Kaupallinen yhteistyö Laihian Mallas Oy / Kymppi-Maukkaat Oy

4 annosta, valmistusaika 2 tuntia.

Tee helposti itse hernekeitto suomalaisista kuivatuista herneistä.

Huuhdo ja liota herneet kylmässä vedessä yön yli. Poista mahdolliset roskat.

Keitä herneitä liotusvedessä noin tunti. Lisää kuutioidut lihat ja hienonnettu sipuli keittoon ja jatka keittämistä noin tunti. Lisää tarvittaessa vettä. Keitto on valmista, kun herneet ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja meiramilla.

Kasvishernekeiton saat helposti, kun lisäät lihan sijaan juureksia, esimerkiksi 2 porkkanaa ja palan selleriä ja palsternakkaa. Lisää juurekset keittoon puoli tuntia ennen keiton kypsymistä. Valmiin keiton voi maustaa myös sinapilla.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.