Gluteeniton pinaattipiirakka
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Piirakan pohja: | |
180 g | Semper Karkea Jauhoseosta (3 dl) |
1/2 dl | öljyä |
3/4 dl | kylmää vettä |
1/2 tl | suolaa |
1 pieni | munanvalkuainen |
Muna-maitoseos: | |
2 dl | maitoa |
1 dl | kermaa |
3 | munaa |
1 tl | suolaa |
1/2 tl | mustapippuria |
Piirakan päälle: | |
2 suurta kourallista | pinaatinlehtiä |
2 dl | juustoraastetta (pitkään kypsytettyä juustoa) |
Laita uuni lämpenemään 200°C:een.
Sekoita taikinan ainekset kulhossa puuhaarukalla tai sormin tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina pyöreään vuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm.
Paista piirakkapohjaa n. 10 minuuttia.
Vatkaa maito, kerma, muna, suola ja pippuri seokseksi.
Kuumenna pinaatti paistinpannulla voissa tai öljyssä nopeasti niin, että siitä tulee pehmeää.
Lisää pinaatti sekä juustoraaste piirakkapohjan päälle ja kaada muna-maitoseos päällimmäiseksi.
Paista uunin keskitasolla vielä n. 25 minuuttia, kunnes piirakka on kullanruskea.
Vinkki! Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista, niin se on helpompi leikata paloiksi.
Kaupallinen yhteistyö: Semper
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kaupallinen yhteistyö Gluteeniton vaniljainen Muru-piirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton puolukka-marenkipiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kesän feta-tomaattipiiras
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton italialainen polentapiirakka
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat kolaruudut