Myllärin gluteeniton porkkanakakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 | kananmunaa |
2 dl | sokeria |
200 g | porkkanasosetta |
150 g | voita sulatettuna |
2 dl | Myllärin Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
1,5 tl | kanelia |
1 tl | vanilliinisokeria |
Kuorrute: | |
150 g | maustamatonta sulatejuustoa (esim. Valio Olympia) |
75 g | pehmeää voita |
4 dl | tomusokeria |
0,5 tl | vanilliinisokeria |
mantelirouhetta tai Myllärin gluteenitonta Porkkana-Inkiväärigranolaa |
Kaupallinen yhteistyö Helsingin Mylly
Jos haluat tehdä pellillisen porkkanaleivoksia, tee kaksinkertainen taikina.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää voisula ja porkkanasose hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita hyvin. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200°C n. 30 min. Jäähdytä.
Valmista kuorrute sekoittamalla ainekset yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Ripottele pintaan mantelirouhetta tai Myllärin Porkkana-Inkiväärigranolaa. Kakun maku paranee entisestään kun pidät sen yön yli jääkaapissa.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton suppilovahvero-pekonitortilla
-
Kakut Gluteeniton Runeberginkakku
-
Kakut Gluteeniton runeberginkääretorttu
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton punajuuri-vuohenjuustopiirakka
-
Puurot Gluteeniton omena-riisipuuro