Gluteeniton punajuuri-fetapasta
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
4 hengelle | |
4-5 kpl (500 g) | punajuurta |
2 | valkosipulinkynttä |
1 rkl | öljyä |
½ tl | suolaa |
½ tl | mustapippurirouhetta |
350 g | gluteenitonta pastaa |
2 dl | pastan keitinvettä |
2 tl | juoksevaa hunajaa |
200 g | fetajuustoa |
rucolaa | |
cashewpähkinöitä |
Pese ja kuori punajuuret. Leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään kulhossa punajuurilohkot, valkosipuli, öljy, suola ja mustapippurirouhe. Kaada seos leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmenneet.
Keitä gluteeniton pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, ota keitinvettä talteen.
Laita paahdetut punajuuret ja keitinvesi tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Mausta sose hunajalla. Sekoita punajuurisose pastan joukkoon ja murustele feta pastan päälle. Viimeistele rucolalla ja cashewpähkinöillä. Paahda pähkinät halutessasi pannulla.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Kakut Gluteeniton cookies-kakku
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)