Gluteeniton punajuuri-vuohenjuustopiirakka
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
150 g | margariinia |
1 dl | tattarileseitä |
1 dl | pellavansiemeniä |
1 dl | auringonkukansiemeniä |
2 dl | maissijauhoa |
2 rkl | kylmää vettä |
Täyte: | |
1 | sipuli |
1 rkl | öljyä |
400 g | (esikeitettyä) punajuurta |
1 tl | suolaa |
¼ tl | mustapippuria |
1 tl | timjamia |
3 | kananmunaa |
150 g | vuohenjuustoa |
200 g | ranskankermaa |
½ tl | hunajaa |
Leikkaa irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen pala leivinpaperista.
Sekoita pehmeään margariiniin kuivat aineet. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista sillä aikaa piirakan täyte.
Hienonna sipuli ja kuullota se pehmeäksi paistinpannulla öljyssä. Raasta esikeitetyt punajuuret karkeaksi raasteeksi. Jos käytät raakoja punajuuria, keitä ne kypsiksi ja raasta ne. Sekoita sipuli, punajuuriraaste ja mausteet keskenään kulhossa. Pehmennä vuohenjuusto toisessa kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon kananmunat, ranskankerma ja hunaja. Yhdistä täytteen ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte piirakkavuokaan.
Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kasvisraastepiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton broileri-parsakaali-fetapiirakka
-
Pääruoat Gluteeniton suppilovahvero-pekonitortilla
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton sinihomejuusto-ananaspiiras
-
Kakut Gluteeniton runeberginkääretorttu