Gluteeniton puoloffee eli toffee-puolukkapiiras
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
250 g | gluteenittomia joulupipareita |
100 g | voita tai margariinia |
Täyte: | |
1 tlk (397 g) | keitettyä kondensoitua maitoa, karamellisoitu |
2 dl | kuohukermaa |
1 tl | vanilliinisokeria |
2 dl | puolukoita |
Päälle: | piparimuruja |
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele margariinilla vuoan reunojen alaosa. Jos käytät piirakkavuokaa (halkaisija 24 cm) voitele pohja ja reunat.
Murskaa joulupiparit monitoimikoneessa. Sulata rasva mikrossa. Lisää rasva keksien joukkoon ja pyöritä tasaiseksi muruksi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja reunoilla 2 cm:n korkeudelle. Anna pohjan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa.
Levitä kondensoitu maito pohjan päälle. Lisää kuohukerman joukkoon vanilliinisokeri ja vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä kermavaahto kinuskin päälle. Ripottele pinnalle puolukoita ja murustele lopuksi pipareita päälle.
Jos valmistit puoloffeen irtopohjavuokaan, irrota vuoan reunus ja siirrä puoloffee tarjoilulautaselle. Tarjoile puoloffee viimeistään kahden tunnin sisällä.
Vinkki! Tässä pohjassa on käytetty joulupipareita, joten tämä piiras sopii myös pöytään pikkujouluna tai jouluna. keksipohjaan sopivat myös muut gluteenittomat keksit.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Kakut Gluteeniton cookies-kakku
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)