Gluteeniton puolukka-marenkipiirakka
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Täyte: | |
5 dl | puolukoita |
1 ½ dl | sokeria |
1 dl | vettä |
2 rkl | perunajauhoja |
Pohja: | |
75 g | margariinia tai voita |
1 dl | sokeria |
2 | kananmunan keltuaista |
½ dl | kermaa |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta* |
1 tl | leivinjauhetta |
Marenki: | |
2 | kananmunan valkuaista |
1 dl | sokeria |
Valmista ensin täyte: mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta miedolla lämmöllä. Sekoita välillä. Anna täytteen jäähtyä.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää kerma ja jauhoseos, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina voidellun piirasvuoan (halkaisija 25-27 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada pohjalle kiisseli.
Paista 200 -asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri. Lusikoi marenki piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
*jauhoseos, jossa ei ole gluteenitonta vehnätärkkelystä, eikä psylliumia.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat haamumarengit
-
Jälkiruoat Gluteeniton puolukkamoussekakku
-
Jälkiruoat Gluteeniton uunijäätelö
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton italialainen polentapiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kesän feta-tomaattipiiras