Gluteenittomat puolukka-valkosuklaamuffinit
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 | kananmuna |
1 dl | sokeria |
100 g | margariinia |
2 rkl | sokerijuurikashiutaleita |
1 dl | riisijauhoa |
1 dl | maissitärkkelystä |
1 tl | vanilliinisokeria |
1,5 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | maitoa |
1,5 dl | puolukoita |
Pinnalle | valkosuklaata |
8-10 kpl
Sekoita kananmuna, sokeri ja sulatettu margariini keskenään. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Voit ensin hieman hienontaa sokerijuurikashiutaleita kämmenten välissä.
Lisää kuivat aineet ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin.
Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Lisää puolukat muffinien pinnalle. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
Anna muffinien jäähtyä.
Paloittele suklaa pieniksi paloiksi astiaan ja sulata mikrossa. Kuumenna miedolla teholla 15 sekunnin sykäyksin. Sekoita välillä.
Koristele muffinit tekemällä muffinien päälle raitoja valkosuklaasta.
Vink! Kuvassa puolukoiden tilalla on karpaloita. Voit halutessasi käyttää muffineissa erilaisia marjoja (puolukoita, mustikoita, vadelmia, viinimarjoja jne.)
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muffinit ja kuppikakut Gluteenittomat inkivääri-salmiakkimuffinit
-
Muffinit ja kuppikakut Gluteenittomat banaanimuffinit
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit