Gluteeniton puolukkapeltipulla
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
3 dl | maitoa |
2 tl | psylliumkuorijauhetta |
1 ps | kuivahiivaa |
5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | sokeria |
2 tl | kardemummaa |
1 tl | suolaa |
125 g | pehmeää margariinia |
Täyte | |
300 g | ranskankermaa |
2 | kananmunaa |
2 rkl | sokeria |
½ tl | vanilliinisokeria |
2-3 dl | puolukoita |
3 rkl | fariinisokeria |
Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita psylliumkuorijauhe joukkoon ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää seoksesta noin puolet taikinaan.
Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella tai yleiskoneessa muutama minuutti. Lisää margariini ja loppu jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi taikinakoukuilla tai käsin.
Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille ja painele jauhotetuin käsin pellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.
Sekoita ranskankerma, kananmunat ja sokerit keskenään.
Levitä seos pohjan päälle. Ripottele pinnalle puolukat. Ripottele päällimmäiseksi fariinisokeri.
Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Vinkki! Käytä pohjana valmista pakastepullataikinaa tai valmista taikina valmiista pullajauhoseoksesta.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton vuohenjuustokakku