Gluteeniton raparperi-murupiirakka
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
6-7 dl | raparperipaloja |
2tl | sokeria |
kanelia | |
6 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | soodaa |
1 tl | vanilliinisokeria |
3 dl | sokeria |
250 g | margariinia sulatettuna |
1 | kananmuna |
2,5 dl | piimää |
Kuori raparperin varret. Leikkaa ne 2 cm:n paloiksi. Mausta sokerilla ja kanelilla.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sulatettu margariini. Nypi taikina murumaiseksi.
Nosta taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon myöhempää käyttöä varten. Lisää suurempaan taikinamäärään muna ja piimä. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele pinnalle raparperipalat. Ripottele päällimmäiseksi murumainen taikinaseos.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Hapanleivästä sacherkakkuun -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Kakut Gluteeniton cookies-kakku
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)