Rouheiset gluteenittomat sämpylät
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
500 g | Semper Karkeaa jauhoseosta, säästä 2 rkl leivontaan |
4 dl | vettä |
50 g | hiivaa |
1 tl | suolaa |
1/2 dl | öljyä |
1 rkl | hunajaa |
Laita uuni lämpenemään 230 °C:seen.
Liuota hiiva lämpimään (37°C) veteen kulhossa.
Lisää öljy, suola, hunaja ja Semperin Karkea jauhoseos. Sekoita yleiskoneella tai vatkaimen taikinakoukulla tasaiseksi n. 4 minuutin ajan.
Kostuta kädet kylmällä vedellä ja muotoile taikinasta 10 sämpylää.
Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle pellille ja anna niiden kohota liinan alla vedottomassa paikassa n. 25 minuuttia.
Sirottele sämpylöiden päälle vähän jauhoa ja tee viilto pintaan.
Paista uunin keskitasossa 230 °C:ssa n. 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä.
Vinkki! Haluatko tehdä maailman maistuvimpia sämpylöitä? Lisää taikinaan myös hieman pähkinärouhetta tai siemeniä.
Kaupallinen yhteistyö: Semper
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteenittomat sämpylät
-
Sämpylät Gluteenittomat pupusämpylät
-
Muut leivät Gluteenittomat tummat leipäset
-
Sämpylät Gluteenittomat rouheiset juuressämpylät
-
Kaupallinen yhteistyö Gluteeniton myskikurpitsapasta hasselpähkinäpestolla