Gluteeniton runeberginkääretorttu
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
4 | kananmunaa |
1½ dl | sokeria |
1 dl | mantelijauhetta |
½ dl | perunajauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Täytteet: | |
1 dl | vadelmahilloa |
1 dl | mantelirouhetta |
Vadelmarahka: | |
250 g | maustamatonta maitorahkaa |
2 dl | vispikermaa |
1 | sitruunan raastettu kuori |
200 g | kotimaisia pakastevadelmia |
2 rkl | sokeria |
Tomusokeri-vesikuorrutus: | |
1 1/2 dl | tomusokeria |
2 tl | kylmää vettä |
tuoreita vadelmia |
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot, kardemumma ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Paista 220-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Ripottele leivinpaperille reilusti sokeria ja kumoa kypsä taikinalevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Aloita rahkatäytteen valmistus vatkaamalla vispikerma vaahdoksi. Lisää vaahdon sekaan varovasti maitorahka, sokeri, raastettu sitruunankuori ja survotut vadelmat.
Levitä vadelmahillo jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele mantelirouhe.
Levitä rahkatäyte mantelirouhekerroksen päälle. Rullaa varovasti kääretortuksi pitkältä sivulta.
Valmista kuorrutus sekoittamalla kylmää vettä tomusokeriin. Voit valuttaa kuorrutuksen lusikalla tai käyttää pakastepussia, josta on kulma leikattu irti. Koristele tuoreilla vadelmilla.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton Runeberginkakku
-
Pääruoat Gluteeniton suppilovahvero-pekonitortilla
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton punajuuri-vuohenjuustopiirakka
-
Muffinit ja kuppikakut Myllärin gluteeniton porkkanakakku
-
Puurot Gluteeniton omena-riisipuuro