Gluteeniton Runeberginkakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
150 g | margariinia |
1 ½ dl | sokeria |
2 | kananmunaa |
2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | gluteenittomia piparimuruja (esimerkiksi gluteenittomia joulupipareita) |
1 dl | mantelijauhetta |
1 ½ tl | leivinjauhetta |
1 tl | vanilliinisokeria |
3/4 dl | maitoa |
2-3 tippaa | karvasmanteliaromia |
Pinnalle: | |
vadelmahilloa | |
1 dl | tomusokeria |
1 rkl | vettä |
Murustele piparit esimerkiksi leikkuulaudan päällä mukilla tai kaulimella pipareita painellen.
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet (jauhoseos, piparimurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri) keskenään. Lisää seos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 22-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele vuoan reunat ja levitä taikina vuokaan.
Paista 180 -asteisessa uunissa (keskitaso) noin 25 minuuttia.
Irrota kakku vuosta ja anna jäähtyä ennen koristelua.
Sekoita koristelua varten tomusokeri ja vesi keskenään paksuksi juoksevaksi tahnaksi. Levitä vadelmahillo kakun keskelle ja piirrä sokerivesikuorrutteella viivoja kakun päälle.
Resepti: Marika Ahonen
Kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton runeberginkääretorttu
-
Kakut Gluteeniton Charlotte Russe
-
Muffinit ja kuppikakut Myllärin gluteeniton porkkanakakku
-
Pääruoat Gluteeniton intialainen broilercurry
-
Pääruoat Gluteeniton suppilovahvero-pekonitortilla