Gluteeniton sitruuna-marenkitorttu
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
125 g | margariinia |
1 dl | sokeria |
1 | muna |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | tattarileseitä |
2 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
Täyte: | |
1 dl | vettä |
1 dl | sokeria |
2 | keltuaista |
1 | muna |
1 rkl | maissitärkkelystä |
1 rkl | voita |
1 | sitruunan raastettu kuori ja mehu |
Marenkikuorrutus: | |
2 | valkuaista |
0,5 dl | sokeria |
Vaahdota margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja lopuksi kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Valmista täyte: Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuori. Halkaise sitruuna ja puserra sitruspusertimella mehu sitruunan puolikkaista. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, keltuaiset, kananmuna, maissitärkkelys ja sitruunanmehu.
Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee ja muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valmiiseen täytteeseen voinokare ja raastettu sitruunankuori. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus: Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi kulhossa. Kaada sitruunatäyte puolikypsän torttupohjan päälle.
Levitä kiisselin päälle paksu kerros marenkikuorrutusta.
Säädä uunin lämpötila 225 –asteeseen. Laita torttu uuniin noin 5 minuutiksi, kunnes marenki saa hiukan väriä.
Hapanleivästä sacherkakkuun -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton sitruunakakku
-
Kakut Gluteeniton täytekakku- tai kääretorttupohja
-
Kakut Gluteeniton tiikerikakku
-
Kakut Gluteeniton suklainen marenkikakku
-
Kakut Gluteeniton suklaakakku (vegaaninen)