Gluteeniton sitruunarisotto

Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
4 annosta | |
1-2 | sipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | öljyä tai margariinia |
3 dl | risottoriisiä |
2 dl | valkoviiniä (alkoholitonta) |
7 dl | vettä |
1 | gluteeniton kasvisliemikuutio |
2 rkl | sitruunamehua |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna |
ripaus | suolaa |
1 dl | parmesaaniraastetta |
Pinnalle: | raastettua sitruunankuorta, tuoretta rosmariinia |
Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori raastimen pienellä terällä. Purista sitruunasta mehut lasiin.
Kuuumenna vesi mikrossa ja sekoita kasvisliemikuutio veteen.
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit paistokasarissa rasvassa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää viini ja anna viinin imeytyä riisiin. Lisää kuumaa kasvislientä hieman kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on napakan kypsää (noin 20 minuuttia).
Risoton kuuluu jäädä löysäksi ja meheväksi. Lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä ripaus suolaa. Ripottele sitruunarisoton pinnalle reilusti parmesaania. Tarjoa risotto heti.
Vinkki! Korvaa viini reilummalla määrällä kasvislientä ja sitruunamehua.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton intialainen broilercurry
-
Pääruoat Gluteeniton intialainen linssikeitto
-
Pääruoat Gluteeniton hirssirisotto sienien kera
-
Pääruoat Gluteeniton hernekeitto kuivatuista herneistä
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton omenapiirakka