Gluteeniton sitruunarisotto

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
4 annosta
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä tai margariinia
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä (alkoholitonta)
7 dl vettä
1 gluteeniton kasvisliemikuutio
2 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunankuorta raastettuna
ripaus suolaa
1 dl parmesaaniraastetta
Pinnalle: raastettua sitruunankuorta, tuoretta rosmariinia

Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori raastimen pienellä terällä. Purista sitruunasta mehut lasiin.
Kuuumenna vesi mikrossa ja sekoita kasvisliemikuutio veteen.
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit paistokasarissa rasvassa. Lisää joukkoon riisi ja kuullota kunnes riisi muuttuu lasimaiseksi. Lisää viini ja anna viinin imeytyä riisiin. Lisää kuumaa kasvislientä hieman kerrallaan riisin joukkoon. Lisää lientä vasta kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Jatka, kunnes kaikki neste on käytetty ja riisi on napakan kypsää (noin 20 minuuttia).
Risoton kuuluu jäädä löysäksi ja meheväksi. Lisää sitruunanmehu ja -kuori sekä ripaus suolaa. Ripottele sitruunarisoton pinnalle reilusti parmesaania. Tarjoa risotto heti.

Vinkki! Korvaa viini reilummalla määrällä kasvislientä ja sitruunamehua.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.