Gluteeniton sosekeitto porkkanalaatikosta
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 rkl | öljyä |
3 | perunaa |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
½ tl | kurkumaa |
8 dl | vettä |
1 | gluteeniton kasvisliemikuutio |
400 g | gluteenitonta porkkanalaatikkoa |
ripaus | chilirouhetta |
2 dl | kookosmaitoa |
½ tl | garam masala -mausteseosta |
Pinnalle: | tuoretta korianteria |
Kuori ja kuutioi perunat. Hienonna sipulit. Kuullota perunat, sipulit ja kurkuma öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää joukkoon porkkanalaatikko ja chilirouhe. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää kookosmaito. Kuumenna hetki ja mausta garam masalalla. Koristele keitto korianterilla.
Ohjeesta tulee 4–5 annosta.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat lantturieskat lanttulaatikosta
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat torttukupit
-
Muffinit ja kuppikakut Gluteenittomat mokkapalat jouluisella twistillä
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)