Gluteeniton suppilovahveropiirakka

Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 piirakkavuoallinen | |
Pohja: | |
1 dl | perunahiutaleita |
1 dl | tapiokatärkkelystä |
1 ½ dl | riisijauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
1 tl | suolaa |
½ dl | öljyä |
1 ½ dl | vettä |
Täyte: | |
2 | sipulia |
2 rkl | öljyä |
1 l | tuoreita suppilovahveroita tai 1 prk (120 g) |
2 dl | juustoraastetta |
½ tl | suolaa |
1 tl | rouhittua mustapippuria |
1 dl | hienonnettua ruohosipulia |
2 | kananmunaa |
1 prk (120 g) | smetanaa |
1 dl | maitoa |
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä muutama minuutti. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisijaltaan 27 cm) pohjalle ja reunoille. Hienonna sipulit ja kuullota margariinissa paistinpannulla noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä.
Hienonna säilötyt suppilovahverot kevyesti. Jos käytät tuoreita sieniä, puhdista suppilovahverot, hienonna ja kiehauta omassa nesteessään paistinpannulla. Sekoita sipulit, sienet, juustoraaste ja mausteet keskenään. Kaada seos piirakkapohjan päälle.
Sekoita kananmunat, smetana ja maito keskenään. Kaada seos täytteen päälle. Paista piirakka 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Ohje kirjasta Hapanleivästä sacherkakkuun.
Tilaa kirja verkkokaupastamme! (avaa ulkopuolisen sivuston)
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton punajuuri-vuohenjuustopiirakka
-
Muut leivät Gluteenittomat perunarieskat
-
Kakut Gluteeniton pappilan maustekakku
-
Jälkiruoat Gluteenittomat puolukka-valkosuklaamuffinit
-
Jälkiruoat Gluteeniton puolukka-vispipuuro