Gluteeniton täytekakku- tai kääretorttupohja
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
4 | kananmunaa |
1,5 dl | sokeria |
1,5 dl | perunajauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
Kääretorttua varten laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukalla.
Kaada taikina uunipellille. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia eli kunnes tortun pinta ja reunat ovat kauniin kullanruskeita.
Aseta pöydälle pellin kokoinen leivinpaperipala ja ripottele sille hiukan sokeria. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistossa käytetty paperi varovasti. Jos paperi ei irtoa helposti, sivele paistopaperia esim. kostutetulla talouspaperipalalla.
Täytä ja rullaa.
Täytekakkupohjan valmistusohjeet:
Kakkupohjaa varten voitele halkaisijaltaan 22 cm kakkuvuoan pohja ja reunat margariinilla ja jauhota vuoka gluteenittomasti esim. murskatuilla riisimuroilla, gluteenittomilla korppujauhoilla, karkeilla riisijauhoilla tms.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukalla.
Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Voit kokeilla kakkupohjan kypsyyttä puutikulla paiston loppuvaiheessa. Jos taikinaa ei tartu puutikkuun, on kakkupohja kypsä.
Halkaise pohja kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta, täytä ja koristele.
Vinkki! Mikäli haluat tehdä suklaakääretortun, korvaa 0,5 dl perunajauhoista kaakaojauheella.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton sitruunakakku
-
Kakut Gluteeniton tiikerikakku
-
Kakut Gluteeniton suklainen marenkikakku
-
Kakut Gluteeniton suklaakakku (vegaaninen)
-
Kakut Gluteeniton sitruuna-marenkitorttu