Gluteenittomat täytetyt kauraneliöt
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Taikina | |
5 dl | vettä tai maitoa |
50 g | hiivaa |
1 tl | suolaa |
1 | kananmuna |
1 rkl | sokeria |
1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
½ dl | sulatettua margariinia |
4 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
5 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Voiteluun | kananmunaa |
Pinnalle | gluteenittomia kaurahiutaleita |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää kaikki muut aineet paitsi gluteenitonta hienoa jauhoseosta vain 3 dl.
Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää loput jauhoseoksesta ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja tasoita nuolijalla tasaiseksi. Kohota 15 minuuttia.
Jaa taikina neliöiksi veitsen avulla.
Voitele neliöt kananmunalla ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
Leikkaa jäähtynyt leipä neliöksi ja täytä haluamallasi täytteillä.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteenittomat kuopaisusämpylät kotikaljasta
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla