Uuniperunat ja suppistäyte
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
6 kpl | isoja, jauhoisia perunoita, esimerkiksi Rosamunda |
Suppistäyte: | |
300 g | tuoreita suppilovahveroita |
200 g | tuorejuustoa |
1 | pieni punasipuli |
1 | valkosipulinkynsi |
½ tl | suolaa |
ripaus | mustapippurirouhetta |
tuoretta tinjamia |
Pese perunat huolella ja pistele jokainen haarukalla. Kääri yksitellen folioon.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.
Jos haluat perunoihin rapean kuoren niin paista perunat ilman foliota esimerkiksi vuoassa.
Valmista täyte: hienonna suppilovahverot. Lisää kuumalle pannulle ja paista kunnes neste on haihtunut. Anna jäähtyä hetki. Notkista tuorejuusto kulhossa. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Lisää tuorejuuston joukkoon hienonnetut sipulit, mausteet ja jäähtynyt sieniseos. Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä jääkaapissa.
Vedä ristiviillot uuniperunoihin ja purista perunan sisusta esiin. Tarjoa täyte uuniperunoiden kanssa ja koristele halutessasi puolukoilla.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili sin carne linsseistä
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili con carne naudanliha
-
Arkiruokaa Gluteeniton chili con carne broilerista
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileririisivuoka
-
Arkiruokaa Gluteeniton broileripizza