Gluteeniton myskikurpitsapasta hasselpähkinäpestolla

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Pasta 2 hengelle:
1 pss (250 g) Makrobios Luomu Punainen Linssifusilli (tai halutessa jokin muu Makrobios Luomufusilli)
n. 500 g myskikurpitsaa
100 g pinaattia
luomuyrttejä oman maun mukaan
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
Pesto:
100 g Makrobios Luomu Hasselpähkinöitä
1 ruukku basilikaa
1 valkosipulinkynsi
3/4–1 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
3 rkl Makrobios Ravintohiivahiutaleita
suolaa ja pippuria

 

Pasta:

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. 

Leikkaa kurpitsa pituussuunnassa puoliksi. Kaiverra lusikalla siemenet pois. 

Kuori ja paloittele kurpitsa pienehköiksi kuutioiksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa noin 30 minuuttia. Valmista tällä välin hasselpähkinäpesto alla olevan ohjeen mukaan. 

Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vesi pois. Muista, että pastan keittoaika on vain 4 minuuttia ja että kypsentyminen tulee katkaista huuhtelemalla valmis pasta nopeasti kylmällä vedellä. 

Lämmitä paistinpannulla öljyä ja lisää kurpitsakuutiot ja pinaattilehdet. Kääntele aineksia kevyesti pari minuuttia - sen aikaa, että pinaatista haihtuu neste ja kurpitsakuutiot saavat vielä hieman paistopintaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa tarjoilulautasille keitettyä pastaa, lisää kurpitsa-pinaattisekoitusta ja lopuksi hasselpähkinäpestoa. Voit lisätä annokseen vielä runsaasti basilikaa, korianteria tai muuta lempiyrttiäsi makua tuomaan! 

 

Pesto:

Paahda hasselpähkinät kuumalla ja kuivalla pannulla. 

Pyörittele pähkinöitä pyyhkeen välissä ja nypi enimmät irtoavat kuoret pois. Anna jäähtyä. Laita basilikanlehdet, valkosipulinkynsi ja hasselpähkinät tehosekoittimeen (voit myös käyttää sauvasekoitinta). Sekoita ja lisää samalla oliiviöljyä ohuena nauhana. Sekoita lopuksi joukkoon Ravintohiiva ja tuoretta mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. 

 

Kaupallinen yhteistyö: Makrobios

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.