Gluteenittomat värikkäät kasvismuffinit

Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Taikina: | |
2 | kananmunaa |
2 dl | kevytkermaa |
1 dl | öljyä |
½ tl | yrttisuolaa |
½ tl | basilikaa |
3 tl | leivinjauhetta |
2 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
noin 2 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Täyte: | |
3–4 dl | kasvisraastetta tai hienonnettuja kasviksia (kesäkurpitsaa, porkkanaa, purjoa, paprikaa) |
2 | valkosipulinkynttä |
1 tl | yrttisuolaa |
mustapippurirouhetta | |
1–2 dl | juustoraastetta |
12 kpl kasvismuffinia
Valmista ensin täyte: Hauduta kasviksia öljyssä paistinpannulla. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää kasvisten joukkoon. Lisää mausteet. Sekoita jäähtyneen kasvisseoksen joukkoon juustoraaste.
Valmista taikina: Sekoita kananmunien joukkoon kevytkerma ja öljy. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan puuhaarukalla. Annostele taikinaa voideltuihin muffinipellin syvennyksiin tai muffinivuokiin. Lisää kasvistäytettä taikinan päälle. Voit vielä halutessasi ripotella päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Resepti: Marjo Jokinen
Kuva: Studio Sami Helenius Oy
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton intialainen broilercurry
-
Pääruoat Gluteeniton intialainen linssikeitto
-
Pääruoat Gluteeniton hernekeitto kuivatuista herneistä
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton omenapiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton halloum-mansikkasalaattipiirakka