Gluteeniton kasvispiiras (vegaaninen)
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
100 g | maidotonta margariinia |
2 ¼ dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
1 ¼ dl | perunajauhoja |
¾ tl | suolaa |
3 rkl | soijamaitoa |
Täyte: | |
2 | valkosipulinkynttä |
1 | sipuli |
1 | punainen paprika |
1 | porkkana |
60 g | parsakaalin kukintoja |
1 dl | aurinkokuivattuja tomaatteja |
½ tl | basilikaa |
½ tl | oreganoa |
1 tl | suolaa |
mustapippuria | |
3 dl | soijajogurttia |
paistamiseen öljyä |
Valmista pohja: Nypi margariini, kaurajauhot, perunajauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää soijamaito ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina voidellun tai leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Valmista täyte: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi paprika. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Leikkaa tuoreesta parsakaalista kukintoja. Voit halutessasi pilkkoa ne pienemmiksi paloiksi. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla. Lisää paprikakuutiot, porkkanaraaste ja parsakaalin kukinnot ja kuullota reilu 5 minuuttia. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja mausteet. Sekoita. Levitä täyte piirakkapohjan pinnalle.
Levitä täytteen päälle tasainen kerros soijajogurttia. Rouhi halutessasi hieman mustapippuria pinnalle.
Paista piirakkaa täytteineen vielä 30-35 minuuttia. Tarjoa piirakka jäähtyneenä.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kakut Gluteeniton suklaa-mansikkakakku (vegaaninen)
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton sinihomejuusto-ananaspiiras
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton punajuuri-vuohenjuustopiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kasvisraastepiirakka
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat vegaaniset joulupiparit