Gluteenittomat vohvelit
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2-3 | kananmunaa |
5 dl | maitoa |
4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
50 g | sulatettua margariinia tai voita |
Vatkaa kananmunat kevyesti maidon joukkoon. Yhdistä jauhoseoksen joukkoon leivinjauhe ja suola. Sekoita seos taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu rasva.
Anna taikinan turvota 30 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta ja voitele rasvalla. Levitä taikinaa raudalle ja paista ohuita vohveleita.
Tarjoa vohvelit lämpiminä esimerkiksi jäätelön ja marjojen kanssa.
Kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pääruoat Gluteeniton kasvis-nuudeliwokki
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat suolaiset amaranttivohvelit
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla