Gluteeniton saaristolaisleipä
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 vuokaleipä | |
6 dl | piimää |
1 dl | siirappia |
½ dl | öljyä |
2 dl | gluteenittomia tattarihiutaleita |
1 dl | pellavansiemenrouhetta |
2 dl | tattarijauhoa |
2 dl | hienoa riisijauhoa |
2 tl | suolaa |
2 tl | soodaa |
Vuokaan: | pellavansiemenrouhetta |
Sekoita piimä, siirappi ja öljy kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa leivän loput aineet keskenään ja sekoita seos piimä-siirappiseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele 1 ½ l leipävuoka ja vuoraa se pellavansiemenrouheella. Täytä vuoka taikinalla.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia.
Voit halutessasi voidella kypsän leivän siirappivedellä (1 rkl siirappia ja 2 rkl vettä).
Vinkki! Saaristolaisleipä sopii tarjottavaksi graavilohen, kylmäsavulohen, mädin sekä katkarapujen kanssa.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kaupallinen yhteistyö Rouheiset gluteenittomat sämpylät
-
Sämpylät Gluteenittomat rouheiset juuressämpylät
-
Sämpylät Gluteenittomat pupusämpylät
-
Leivät Gluteeniton pataleipä
-
Muut leivät Gluteenittomat perunarieskat