Gluteeniton italialainen polentapiirakka
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
6 dl | vettä |
1 | gluteeniton kasvisliemikuutio |
2 dl | polentaa eli maissisuurimoita |
½-1 tl | kuivattua basilikaa |
2 rkl | sitruunamehua |
2 rkl | öljyä |
Täyte: | |
8-10 kpl | kirsikkatomaatteja |
½ | keltainen paprika |
100 g | mozzarellajuustoa |
2 rkl | salaattisiemensekoitusta |
ripaus | mustapippurirouhetta |
Pinnalle: | tuoretta basilikaa |
Valmista ensin pohja: Kiehauta kattilassa vesi. Murenna liemikuutio joukkoon. Lisää maissisuurimot samalla voimakkaasti sekoittaen. Alenna lämpöä ja anna kypsyä miedolla lämmöllä noin viiden minuutin ajan samalla sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Lisää basilika, sitruunamehu ja öljy. Sekoita pohjataikina tasaiseksi ja levitä se voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 25–27 cm).
Puolita kirsikkatomaatit, leikkaa paprika suikaleiksi ja mozzarella pieniksi paloiksi. Asettele ne pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle siemensekoitusta ja ripaus mustapippurirouhetta.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.
Vinkki! Voit valmistaa piirakan myös grillissä: tee piirakka foliovuokiin tai valurautapannuun ja paista grillissä.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Gluteenittomasti - Vuodenaikojen parhaat piirakat -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton grillattu parsa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kesän feta-tomaattipiiras
-
Pullat Gluteeniton tikkupulla
-
Pääruoat Gluteeniton suppilovahvero-pekonitortilla
-
Jälkiruoat Gluteenittomat muurinpohjaletut