Gluteenittomat kolaruudut
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 prk (397 g) | kondensoitua maitoa |
1 ½ dl | margariinia sulatettuna |
3 | kananmunaa |
3 rkl | sitruunamehua |
2 tl | sitruunankuorta raastettuna |
3 ½ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 ½ dl | fariinisokeria |
1 dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
1 tl | leivinjauhetta |
Pinnalle: | tomusokeria, |
sitruunankuorta raastettuna | |
Sekoita kondensoitu maito, sulatettu margariini, kananmunat, sitruunanmehu ja -kuori keskenään kulhossa. Sekoita jauhoseos, sokerit ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa noin 30 x 30 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leivonnainen saa jäädä hieman tahmeaksi. Leikkaa levy ruuduiksi. Koristele tomusokerilla ja raastetulla sitruunankuorella.
Resepti ja kuva, Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Gluteenittomasti - Vuodenaikojen parhaat piirakat -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton italialainen polentapiirakka
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kesän feta-tomaattipiiras
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton vuohenjuustokakku
-
Kaupallinen yhteistyö Gluteeniton vaniljainen Muru-piirakka
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton pääsiäisen sitruunakakku