Gluteenittomat hunajaiset kauraleivät
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 leipää: | |
4 dl | maitoa |
25 g | hiivaa |
2 tl | psylliumkuorijauhetta |
½ tl | suolaa |
2 rkl | hunajaa |
2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
6 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
½ dl | sulatettua margariinia |
Voiteluun: | kananmunaa tai maitoa |
Pinnalle: | gluteenittomia kaurahiutaleita |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita psylliumkuorijauhe joukkoon ja anna turvota 10 minuuttia.
Sekoita joukkoon puuhaarukalla suola, hunaja, gluteenittomat kaurahiutaleet ja jauhoseos. Lisää viimeiseksi sulatettu margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.
Nostele taikina kahdeksi keoksi leivinpaperin päälle pellille. Muotoile keot kahdeksi pyöreäksi leiväksi ja tee leipien keskelle reiät lastan avulla. Taputtele leivät vielä tasaisiksi jauhotetuin käsin.
Kohota leipiä 20 minuuttia, jonka jälkeen voitele ne kananmunalla ja ripottele pinnalle gluteenittomia kaurahiutaleita.
Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Gluteenittomasti - Syötävän hyvää leipää -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteeniton jouluinen puolukkaleipä
-
Muut leivät Anna-Kaisan gluteeniton vuokaleipä
-
Sämpylät Gluteenittomat pupusämpylät
-
Muut leivät Gluteeniton jouluinen vuokaleipä
-
Leivät Gluteenittomat juustoteeleivät