Gluteeniton jouluinen puolukkaleipä

Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
5 dl | piimää |
1 dl | puolukkahilloa |
½ dl | siirappia |
1 dl | Pofiber-perunakuitua |
1 dl | pellavansiemeniä |
1 tl | kokonaisia kuminoita |
1 tl | kokonaista fenkolia |
1 tl | suolaa |
2 tl | soodaa |
6 ½ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Sekoita piimän joukkoon puolukkahillo ja siirappi. Yhdistä kuivat aineet hyvin keskenään ja sekoita ne piimäseoksen joukkoon. Täytä voideltu 2 litran leipävuoka taikinalla.
Paista 175-asteisessa uunissa 1 tunti 10 minuuttia.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteenittomat juustoteeleivät
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Leivät Gluteeniton Anna-Kaisan vuokaleipä