Gluteenittomat letut ja gluteeniton pannukakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 | munaa |
½ l | maitoa |
2–2½ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
½ tl | suolaa |
½ dl | öljyä tai sulatettua margariinia |
Letut
Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon muut ainekset. Annan taikinan seistä ½ tuntia.
Paista kuumalla ohukaispannulla ohuita lettuja muutama minuutti molemmilta puolilta.
Tarjoa hillon, jäätelön, kermavaahdon, marjojen tai hedelmien kanssa jälkiruoaksi.
Tarjoa letut suolaisella täytteellä niin saat ruokaisan alkuruoan, iltapalan tai vierastarjottavan.
Pannukakku
Pannukakku valmistetaan samasta taikinasta kuin letut. Perusohjeesta tulee yksi uunipannullinen; kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipannulle ja paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Saat vaihtelua lettuihin ja pannukakkuun lisäämällä taikinaan esimerkiksi:
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl marjoja
- 1 dl porkkanaraastetta
- 1 tl kanelia, kardemummaa, vaniljasokeria tai fariinisokeria
tai korvaamalla osan hienosta jauhoseoksesta esimerkiksi
- karkealla gluteenittomalla jauhoseoksella
- maissi- tai riisijauholla
- gluteenittomilla kaura-, -tattari tai hirssihiutaleilla
- pellavansiemenillä tai -rouheella
- tai käyttämällä maidon sijaan esimerkiksi kivennäisvettä tai laimennettua mehua
- tai käyttämällä kananmunan sijaan maitojauhetta, rahkaa, banaania tai peruna- ja kasvissoseita
Muurinpohjaletut
Voit paistaa taikinasta ohuita lettuja muurinpohjapannulla nuotiolla tai grillissä.
Reseptit: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Kuva: Studio Sami Helenius Oy
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Jälkiruoat Gluteenittomat muurinpohjaletut
-
Pääruoat Gluteeniton suppilovahvero-pekonitortilla
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton italialainen polentapiirakka
-
Salaatit ja alkuruoat Gluteeniton grillattu parsa
-
Pitsat, piirakat, pasteijat Gluteeniton kesän feta-tomaattipiiras