Gluteeniton omenalimppu
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
2 ½ dl | piimää |
25 g | hiivaa |
1 ½ tl | psylliumkuorijauhetta |
3 dl | omenasosetta |
1 dl | siirappia |
1 ½ tl | suolaa |
4 dl | tattarijauhoa |
3 ½-4 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Sekoita psylliumkuorijauhe joukkoon ja anna turvota 10 minuuttia. Sekoita taikinan joukkoon omenasose, siirappi ja suola. Yhdistä jauhot keskenään ja lisää suurin osa seoksesta taikinaan. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella muutama minuutti. Sekoita loput jauhoseoksesta taikinan joukkoon puuhaarukalla. Täytä voideltu 1 ½ litran leipävuoka taikinalla.
Kohota leipää 25–30 minuuttia.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Voitele leipää paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä ja tee samoin myös valmiille leivälle.
Gluteenittomasti - Syötävän hyvää leipää -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kausileivonnaiset Gluteeniton saaristolaisleipä
-
Sämpylät Gluteenittomat rouheiset juuressämpylät
-
Kaupallinen yhteistyö Rouheiset gluteenittomat sämpylät
-
Sämpylät Gluteenittomat pupusämpylät
-
Muut leivät Gluteenittomat perunarieskat