Gluteenittomat rouheiset juuressämpylät
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Paahdetut juurekset: | |
150 g | palsternakkaa |
200 g | porkkanaa |
½–1 tl | suolaa |
1 dl | öljyä |
Taikina: | |
5 dl | kylmää vettä |
50 g | hiivaa |
1 | kananmuna |
1 tl | suolaa |
1 dl | tattarilesettä |
3 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
6 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
Voiteluun: | kananmunaa |
Pinnalle: | tattarileseitä |
20 kpl
Viipaloi hyvin pestyt tai kuoritut juurekset uunivuokaan tai pellille. Pyörittele juurekset öljyssä ja suolassa.
Paahda juurekset 225-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia, kunnes juurekset ovat saaneet pintaa hieman väriä ja ovat pehmeitä. Painele juureksia kulhossa öljyineen niin, että ne soseutuvat.
Lisää joukkoon kylmä vesi ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää muut aineet ja vatkaa taikinaa sähkövatkaimella muutama minuutti.
Nostele lusikoiden avulla taikinakekoja leivinpaperin päälle pellille. Muotoile pitkulaisia sämpylöitä jauhotetuin käsin. Kohota sämpylöitä 15 minuuttia.
Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle tattarileseitä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki! Juurekset antavat sämpylöihin upeasti lisämakua. Juuresraaste itsessään sisältää paljon nestettä ja sämpylät eivät jaksa kohota hyvin. Paahtamalla juurekset saa sämpylöihin makua paljon enemmän ja ylimääräinen neste haihtuu pois.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Kaupallinen yhteistyö Rouheiset gluteenittomat sämpylät
-
Sämpylät Gluteenittomat pupusämpylät
-
Leivät Gluteenittomat täytetyt kauraneliöt
-
Muut leivät Gluteenittomat tummat leipäset
-
Muut leivät Gluteenittomat sämpylät