Keliakiaviikon resepti: Gluteeniton metsäsienikaalilaatikko

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
3 dl vettä
400 g valkokaalia
3 porkkanaa
3 rkl täysjyväpuuroriisiä tai gluteenittomia kaurajyviä
200 g metsäsieniä
1 rkl ruokaöljyä
½ sipuli
1 rkl siirappia
1 tl kuivattua meiramia
2/3 tl suolaa
¼ tl mustapippurirouhetta
2 ½ dl kasvirasvakermaa

Leikkaa kaali suikaleiksi. Raasta porkkanat. Hienonna sipuli. 

Lisää kiehuvaan veteen kaalit, porkkana ja puuroriisi. Anna kiehua noin 20 minuuttia. 

Käsittele sienet sen mukaan, mitä sieniä käytät. Huomaa, että osa sienistä vaatii ryöppäämisen ennen ruoaksi valmistamista. Hienonna sienet. 

Lisää paistinpannulle ensin ruokaöljy ja sitten hienonnettu sipuli ja sienet. Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti. 

Lisää kaali-porkkanaseoksen joukkoon paistettu sipuli ja sienet. Sekoita joukkoon siirappi, mausteet ja kasvirasvakerma. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Voit halutessasi lisätä laatikon päälle hieman siirappia. Paista 200-asteisessa uunissa alaosassa noin 50 minuuttia. 

VINKKI! Tarjoile puolukkasoseen kanssa. Kaalilaatikosta saat maidottoman korvaamalla kasvirasvakerman gluteenittomalla kaura- tai soijakermavalmisteella. 

Resepti: Sirpa Gylling 

Kuva: Tuulamaria Lempiälä 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.