Gluteeniton focaccia yön yli

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
3 dl vettä
1/4 pala hiivaa (13 g)
2 tl psylliumkuorijauhetta
1½ tl suolaa
1 tl sokeria
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
2 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
½ dl oliiviöljyä
Pinnalle:
2 rkl oliiviöljyä
6-8 kpl kirsikkatomaatteja
1 tl sormisuolaa
2 oksaa tuoretta rosmariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan psylliumkuorijauhe. Lisää suola ja sokeri ja sekoita joukkoon jauhoseokset. Lisää öljy vähitellen jauhoseosten lisäämisen loppuvaiheessa. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan olla jääkaapissa yön yli.

Voitele uunivuoka (noin 15 x 25 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Muotoile taikinaa kulhossa varovasti käännellen öljytyin käsin. Levitä taikina vuokaan. Anna kohota leivinliinan alla huoneenlämmössä kaksi tuntia.
Valuta kohonneen leivän päälle öljyä. Painele leipään koloja sormella. Halkaise kirsikkatomaatit ja painele ne taikinaan. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja painele rosmariinin lehtiä leivän pintaan.
Paista 225-asteisessa uunissa alatasolla 25–30 minuuttia.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto


Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.