Gluteenittomat kolaruudut

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
1 ½ dl margariinia sulatettuna
3 kananmunaa
3 rkl sitruunamehua
2 tl sitruunankuorta raastettuna
3 ½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 ½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle: tomusokeria,
sitruunankuorta raastettuna

Sekoita kondensoitu maito, sulatettu margariini, kananmunat, sitruunanmehu ja -kuori keskenään kulhossa. Sekoita jauhoseos, sokerit ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa noin 30 x 30 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leivonnainen saa jäädä hieman tahmeaksi. Leikkaa levy ruuduiksi. Koristele tomusokerilla ja raastetulla sitruunankuorella.

Resepti ja kuva, Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Gluteenittomasti - Vuodenaikojen parhaat piirakat -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!


Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.