Gluteeniton juustokakkubrownie

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
1 uunivuoallinen
Pohja:
200 g margariinia
200 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl riisijauhoa
Juustokakkutäyte:
2 kananmunaa
500 g mascarponea
1 rkl vanilliinisokeria
1,5 dl tomusokeria
Koristeluun: mansikoita, mustikoita, vadelmia, sitruunamelissaa

Sulata margariini kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon. Ota kattila liedeltä ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna seoksen jäähtyä vähintään 5 minuuttia.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos joukkoon. Lisää riisijauhot joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Aseta leivinpaperi noin 20 x 35 cm kokoiseen uunivuokaan. Kaada taikina vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. 

Tee juustokakkutäyte: Lisää täytteen ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Laita brownie jääkaappiin vähintään 3 tunniksi. Koristele brownie marjoilla ja sitruunamelissalla.

Vinkki! Muista varmistaa suklaan gluteenittomuus. 

Kuva ja ohje Marjo Jokinen. Ohje kirjasta Vuodenaikojen parhaat piirakat. Tilaa oma kirjasi verkkokaupastamme!

 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.