Gluteenittomat kaneliässät

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
85 kpl
125 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
7 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Pinnalle:
3 rkl sokeria
2 tl kanelia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin ja anna jähmettyä muutama tunti.   
  
Jaa taikina osiin ja kierittele taikinapaloista sormen paksuisia tankoja. Käytä tarvittaessa pieni määrä jauhoa. Leikkaa tangot noin 8 cm:n pätkiksi. Sekoita sokeri ja kaneli ja kaada seos laakealle vadille. Kierittele tankoja huolellisesti kanelisokeriseoksessa. Nosta leivinpaperin päälle pellille ja muotoile S-kirjaimen muotoon. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.   
Vinkki! Kaneliässät voi pakastaa. Ne säilyvät hyvin myös huoneenlämmössä tiiviissä, kannellisessa purkissa.  

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

 

 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.