Gluteeniton kauramysli

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
6 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl mantelilastuja
2 dl salaattisekoitusta (auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, cashewpähkinöitä)
1 dl kookoshiutaleita
1 ½ dl vettä
½ dl fariinisokeria
1 dl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 ½ tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
2 dl rusinoita
2 dl kuivattuja marjoja tai hedelmiä

Sekoita kaurahiutaleet, mantelilastut, salaattisekoitus ja kookoshiutaleet keskenään kulhossa.

Mittaa toiseen kulhoon vesi ja fariinisokeri. Kuumenna vesi-sokeriseos mikrossa. Lisää vesi-sokeriseoksen joukkoon öljy, hunaja, suola ja vanilliinisokeri. Kaada seos kuivien aineiden päälle ja sekoita hyvin. 

Levitä seos uunipellille ja paahda 150-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Kääntele seosta muutaman kerran paahtamisen aikana. Jäähdytä ja sekoita joukkoon rusinat ja kuivatut marjat tai hedelmät. 

Purkita ilmatiiviiseen lasipurkkiin. Tästä annoksesta tulee 14 dl valmista mysliä.  

Vinkki! Gluteenittomat kaurahiutaleet voi korvata samalla määrällä gluteenittomia tattarihiutaleita. Lisää myslin joukkoon kanelia ja piparkakkumaustetta niin saat mysliin jouluisen maun.  

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto


 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.