Gluteenittomat kookos-aprikoosipikkuleivät

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
25 g voita tai margariinia
1 kananmuna
¾ dl ruokokidesokeria tai hienoa sokeria
100 g kookoshiutaleita
3 rkl perunajauhoja
noin 50 g paistonkestävää aprikoosimarmeladia tai muuta paistonkestävää marmeladia

Sulata rasva. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kookoshiutaleet, perunajauhot ja sulatettu rasva. Sekoita ainekset hyvin sekaisin. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Annostele leivinpaperin päälle lusikalla pieniä kekoja ja muovaa niihin öljytyn lusikan avulla tai kosteilla käsillä haluttu muoto.

Paina jokaisen keon keskelle pieni syvennys ja laita teelusikallinen marmeladia jokaisen pikkuleivän päälle. Paista pikkuleipiä 200- asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Vedä pikkuleivät pois pelliltä jäähtymään leivinpaperin avulla. Nostele tarjolle vasta jäähtyneinä.

Annosta on helppo suurentaa tarvittaessa.

Resepti: Kaisa Sillanpää

Vinkki: Ruokokidesokeri on kosteampaa kuin hieno sokeri ja tekee pikkuleivistä pehmeämpiä, mutta ohje onnistuu myös käyttämällä hienoa sokeria.

 

 

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.