Gluteenittomat laskiaistuulihatut

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Tuulihattutaikina:
2 ½ dl vettä
100 g margariinia tai voita
2 ½ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
4 kananmunaa
Mantelitäyte:
150 -200 g valmista mantelimassaa
Sitruunakerma:
2 dl kuohukermaa
1 tlk (200 g) maustettu rahka, sitruuna
Pinnalle: tomusokeria

Kiehauta vesi ja margariini kattilassa. Lisää jauhot kerralla seokseen ja sekoita hyvin. Sekoita lastalla tai kauhalla, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen pallo ja taikina irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.

Nosta taikinasta leivinpaperin päälle pellille pieniä kekoja kahden ruokalusikan avulla tai pursota haluamasi muotoon (18 kpl).
Paista 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua paiston alkuvaiheessa, etteivät tuulihatut lässähdä. Anna tuulihattujen jäähtyä.

Halkaise jäähtyneet tuulihatut. Leikkaa mantelimassa ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää maustettu rahka joukkoon. Laita mantelimassaviipaleita pullien pohjaosien päälle ja lusikallinen sitruunavaahtoa niiden pinnalle. Nosta pullien yläosat päälle. Koristele tomusokerilla.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.